Ciorba de fasole pastai cu chisatura

Postat de biancas76 in Ciorbe
23 Iul 2010 | 7433 vizualizari

Ce e chisatura? Se face in zona Sebes, judetul Alba, bunica mea ne facea vara cand eram copii ciorba cu chisatura. Se taie cateva bucati de slanina si se maruntesc bine bine cu un cutit, dupa care se adauga patrunjelul si se toaca impreuna tot cu cutitul pe un carpator (dog ii spunem noi). Aceasta chisatura se adauga in ciorba la sfarsit, se mai da un clocot si e gata ciorba. Ii da o aroma deosebita gustul de slanina afumata.

Inapoi la reteta

Comentarii (7)

la 23.07.2010, 01:14
cum se zice ,macarea-i buna in ardeal
la 23.07.2010, 10:03
5 Furcu pentru ciorbica asta! Nu am mancat pana acum cu chisatura dar cred ca este delicioasa!
la 23.07.2010, 12:50
cata dreptate ai jolyginasuper 5 furcu
la 23.07.2010, 15:09
Pot sa ma asez si eu la o portie?
la 23.07.2010, 23:34
Da, da fetelor...este pentru toata lumea
la 25.07.2010, 15:46
Bianca, in zona aceea a judetului Alba mi-am petrecut si eu vacantele copilariei, intrun satuc langa Blaj, cunosc gustul inconfundabil al chisaturii, imi placea foarte mult, intinsa pe paine buna de casa. 5 furculite pt aceasta ciorba gustoasa.
la 12.03.2011, 11:15
buna tare ciorba ta ,mi-am petrecut copilaria in alba si sibiu si cunosc

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking