Ingrediente
- un kg fasole verde
- o ceapa
- un morcov mare
- radacina de patrunjel,telina si pastranac
- un gogosar rosu
- pasta de ardei
- o cana bulion
- sare,piper
- ulei
- cimbru si patrunjel verde
Mod de preparare
Se caleste in ulei morcovul dat pe razatoarea mica cca 5 minute.
Se pune ceapa tocata fin si gogosarul taiat cubulete.
Dupa cateva minute se adauga 2-3 linguri pasta de ardei si se mai lasa la calit inca doua minute.
Se pune in cratita apa,se condimenteaza si se lasa pe foc pana clocoteste.
Intre timp noi curatam radacinoasele,le spalam si le taiem cubulete mici.
Cand clocoteste apa se adauga radacinoasele si cimbru.
Fasolea se curata,se spala apoi se taie dupa preferinta.
Se adauga fasolea in ciorba cand clocoteste apa.
Se lasa la fiert pana cand legumele sunt fierte apoi se adauga cana de bulion si se condimenteaza daca mai este nevoie.
La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat.
Se poate servi asa sau cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|