Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911 in Ciorbe
8 Iul 2018 | 3535 vizualizari
Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Este pentru prima data cand acresc ciorba cu zarzare. Am servit de curand la draga mea Cleme si mi-a placut, chiar daca in zona noastra nu se fac ciorbele asa de acre. Asa ca am hotarat sa o prepar si eu si sa o acresc cu zarzare aduse chiar de la Cleme de la mosie. Am mancat acolo una, acraaaa .... ca si ochii in cap se strambau! :))))  Dar ciorba e tare buna! Multumesc Cleme pentru reteta si pentru zarzare! 

Ingrediente

  • 1 buc morcov mare
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1/2 buc de pastarnac
  • 350 g fasole pastai
  • 500 g cartofi
  • 1 dovlecel mai mic
  • 2 rosii
  • zarzare pentu acrit
  • frunze de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se stinge totul cu 4 litri de apa. Se lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp se curata fasolea, cartofii si dovleacul. Fasolea se rupe in bucati mai mici, cartofii se taie in cubulete, la fel si dovlecelul. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, apoi se taie cubulete. 

Cand a inceput sa fiarba apa, se pune fasolea si se lasa la foc potrivit sa fiarba timp de 20 de minute (fierbe mai geu decat cartofii). Se adauga apoi cartofii, rosiile si dovlecelul. Se adauga si 1 lgt de sare. Se lasa la foc potrivit pana sunt fierte legumele.

Separat, intr-o craticioara se pune o cana cu apa si 8 zarzare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana se desprind de pe samburi, apoi se strecoara. Se amesteca bine pana raman doar samburii si pielita.

Se acreste ciorba dupa gust, se mai potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se stinge focul, se pun cateva frunze de patrunjel verde si se acopera oala pentru cateva minute.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba cu perisoare

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu perisoare

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp...

Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de AlexTeacher

Ciorba de vacuta

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2018, 19:02
Ma bucur ca ti-a placut acritura...
la 08.07.2018, 19:23
Sunt fana acrituri! Credca ca e grozava!
la 08.07.2018, 19:53
E tare buna, eu as fi acrit-o un pic mai tare dar nu m-a lasat populatia de acasa! )
la 08.07.2018, 19:53
Gheorghita, e buna rau! Multumesc!
la 08.07.2018, 20:01
Bune ciorbele acre, ne plac la nebunie Asta cu bulion de zarzare e speciala, o delicatesa!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking