Ingrediente
- 750 carne tocata de pui
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- 2 morcovi
- 1 buc patrunjel radacina
- 1/2 telina
- 1 buc ceapa alba
- 100 g orez
- 2 galbenusuri
- 200-250 g smantana
- frunze de patrunjel
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata.
Morcovul curatat se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune la calit in putin ulei.
Carnea tocata se amesteca bine cu sare si piper dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine. Cu mainile unse cu ulei se formeaza bilute de marime potrivita si se pun pe o farfurie.
Se pun perisoarele in apa clocotita si se lasa sa fiarba, indepartand spuma daca este nevoie. Se adauga apoi morcovul calit, se sareaza si se lasa sa fiarba pana este facuta carnea.
Separat se fierbe orezul in apa cu sare, iar cand este aproape fiert, se scurge de apa si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se stinge focul.
Se potriveste de gust cu zeama de lamaie si se adauga cateva frunze de patrunjel verde. Galbenusurile se omogenizeaza cu smantana, se tempereaza cu doua polonice cu ciorba, apoi se toarna usor in oala peste restul ciorbei amestecand intre timp. Se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute pentru a se imbina aromele dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|