Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

Postat de mena29 in Ciorbe
22 Ian 2017 | 40906 vizualizari
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

Nu stiu voua, dar noua ne plac tare mult ciorbele acre, drese cu ou si cu smantana. Aceasta este una din variantele de ciorba de perisoare pe care o fac pentru ai mei.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez ( spalat)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru ciorba:
  • putin ulei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu capia sau ardei gras
  • bors dupa gust sau lamaie ( pentru acrit ciorba)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • frunze de patrunjel tocate marunt
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 

Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea unei nuci.

Curatam si spalam zarzavaturile, le dam pe razatoarea mare sau le taiem cubulete si le calim intr-o oala, in putin ulei timp de 2-3 minute. Adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba. Cand incep sa fiarba, adaugam perisoarele si le lasam 35-40 minute, sa fiarba bine.

Adaugam borsul sau sucul de lamaie, dupa gust, potrivim gustul de sare.

Se amesteca bine galbenusurile cu smantana, adaugam putina zeama fierbinte si se toarna in ciorba care acum fierbe la foc mic. Adaugam frunzele de patrunjel tocate si ciorba este gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc. Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 21:41
Wow...cat de bine arata...2 portii te rog!
la 22.01.2017, 21:43
Asta cat de veche este? Si eu vreau cu verisori nu cu verisoare...
la 22.01.2017, 21:49
buna , buna cirbita asta !!!
la 22.01.2017, 21:53
Si noua ne place !!! Mai ales cu perisoare . Doar cu smantana ca oul deja este prea caloric )
la 22.01.2017, 22:09

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking