Ingrediente
- 500 gr. carne de pui (aripi,pulpe inferioare)
- 500 gr. oase de porc
- 3 cepe
- o jumatate de telina
- 2 ardei rosii
- 2 morcovi
- 1 conserva rosii intregi
- 4 cartofi
- 1 ou
- bors (dupa gust)
- sare
- leustean proaspat
Mod de preparare
Intr-o oala punem oasele de porc, carnea de pui, cepele si telina taiate cubulete, morcovi rasi si ardei tocati marunt, acoperim cu apa (cam de trei litri) si punem oala pe foc. Lasam sa fiarba si din cand in cand spumam, cu o spumiera.
Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, adaugam cartofii si ii lasam sa fiarba, acoperind oala cu un capac. Cand cartofii sunt patrunsi, adaugam rosiile din conserva, acoperim din nou cu capacul si lasam sa mai dea 2-3 clocote. Apoi punem borsul si lasam sa fiarba timp de 10 minute. In ultimele minute adaugam oul batut, amestecand repede.
Oprim focul, adaugam sarea si leusteanul tocat marunt si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|