Ingrediente
- 500 g aripi de pui
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 felie de țelină
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri
- 50 g orez
- 200 g smântână
- Zeama de la o lămâie
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- Sare
- 10 boabe piper
- 3-4 foi de dafin
Mod de preparare
Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să fiarbă. Am tăiat ceapa și zarzavatul cubulete, dar am lăsat jumătate de morcov ptr mai târziu. Când carnea a fiert vreo jumătate de oră, am adăugat legumele și foile de dafin și am mai lăsat să fiarbă 10-15 minute. Jumătatea de morcov am dat-o pe răzătoarea mică și am călit-o puțin în ulei cât să lase culoare. Apoi am adăugat totul la ciorbă împreună cu orezul spălat. După ce a fiert și orezul, am stins focul și am adăugat smântâna amestecată cu galbenușurile și zeama de lămâie, după ce le-am amestecat și cu putina ciorba fierbinte. Verdeața tocată se pune în ultimele 5 minute în care fierbe ciorba sau cand o servim, cum preferă fiecare. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|