Ciorba de vacuta

Postat de RODIMUR in Ciorbe
25 Iul 2019 | 252 vizualizari

Una dintre cele mai apreciate ciorbe este aceea de văcuță, alături de cea de burtă și cea rădăuțeană. Totuși, există persoane cărora nu le place carnea de vită, pentru că li se pare tare și câlțoasă. De cele mai multe ori, aceasta nu este doar o părere de gust, ci și de preparare, sau de alegere a cărnii. În realitate, carnea de vită nu este numai sănătoasă, ci și foarte gustoasă, dar pentru a ajunge la această concluzie trebuie mai întâi să știm să o alegem din ofertă. De preferat este carnea de vițel, care fierbe mai ușor și este mai fragedă. O recunoaștem mai întâi după culoare: carnea de vițel este rozie, deschisă la culoare, pe când cea de vită bătrână este roșie, închisă la culoare. Dacă ne uităm la textură, carnea de vițel este mai fină, pe când cea de vită bătrână are fibra mai groasă. Cât despre dimensiune, ne putem da seama foarte ușor când un rasol este de vițel (pentru că este mai mic) și nu de vită, care este mult mai mare. Odată carnea bine aleasă, va trebui să știm să o preparăm și tratăm termic corespunzător pentru a nu rămâne tare și câlțoasă: fierberea, eventual, în oala sub presiune, sau înăbușit, adăugarea de apă fierbinte, nu rece, verificarea cărnii prin înțeparea cu o furculiță... Carnea de vită, fiind mai tare se folosește, în general, la tocături, iar cea de vițel, la supe, rasoluri, fripturi... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță excelentă de văcuță.                      

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 25.07.2019, 14:15
buna ciorba ,cu ce este acrita ?
la 25.07.2019, 14:36
Mulțumesc frumos pentru apreciere, Ksenya!
la 25.07.2019, 14:45
Ksenya, nu e borș, e ciorbă... ! Nici la restaurant, ciorba asta nu este niciodată acrită, ci are gustul cărnii de văcuță și al celorlalte ingrediente. Cine vrea, la restaurant poate folosi oțetul de pe masă... Eu nu acresc totdeauna ciorbele, pentru că ar însemna prea multă aciditate, zi după zi. Îmi place ciorba cu gustul ei natural, de cărniță bună...
la 25.07.2019, 15:05
la 25.07.2019, 15:19
Este si in topul preferintelor noastre
la 25.07.2019, 15:22
Merită, Mihaela... Și în restaurante, ciorba asta este printre primele trei comandate... Mulțumesc pentru atenție!
la 25.07.2019, 15:33
Vin la Piatra la o ciorba ?
la 25.07.2019, 20:05
la 25.07.2019, 20:30
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 26.07.2019, 09:05
la 26.07.2019, 09:51
Mulțumesc, Daniela!
la 28.07.2019, 21:38
Arata atat de apetisant! Bravo!
la 28.07.2019, 22:03
Mulțumesc, Rocsi!
la 30.07.2019, 08:47
Cea mai buna ciobita!
la 30.07.2019, 09:23
Așa este, Lucy... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking