Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

Postat de merisor67 in Ciorbe
8 Ian 2016 | 2541 vizualizari
Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil. Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel

Mod de preparare

Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu apa fierbinte.

Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.

Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa, curatate si tocate in cuburi si dupa cateva minute, completam ciorba cu zeama de varza.

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.

Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper, apoi, dupa ce se tempereaza putin, adaugam patrunjelul, tocat marunt.

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Postat de MotanLaOale

Ciorba de cartofi cu afumatura a la Dia

Am curatat ceapa si ceapa verde si am tocat-o. Am curatat morcovii si i-am taiat rondele. Am pus 2 linguri ulei in oala si am calit ceapa 2-3 minute. Am adaugat si morcovii si am mai...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba radauteana

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.01.2016, 12:40
Prezenta, osul cel mare e al meu, am zis...
la 08.01.2016, 12:40
Ma innebunesti cu accesoriile tale din bucatarie!
la 08.01.2016, 12:44
Cleme, sa inteleg ca doar osul, nu? ))
la 08.01.2016, 12:48
Dya si mie imi plac mult. \
la 08.01.2016, 12:50
mmm... vreau si eu o portie nu ma supar daca e doar zeama ) ii dau lui cleme osul ))

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking