Ciorba radauteana

Postat de Mastrokosta in Ciorbe
7 Mar 2014 | 9266 vizualizari

Aproape de finele anilor '70, pe retetarul restaurantului Nor-dic din Radauti, local de lux la acea vreme, a aparut un nou sortiment la capitolul supe:Ciorba Radauteana. Cea care a aplicat reteta de succes este suceveanca Cornelia Dumitrescu, astazi maestru in arta culinara. Pusa in fata pretentiilor sotului de ai face o ciorba asemanatoare celei de burta dar fara burta, cu pui, femeia "s-a executat".Initial era cu carne de curcan dar fiind foarte scumpa, dupa ce a introdus-o la restaurantul la care lucra, a trecut pe carne de pui. Marea nemultumire a doamnei/maestrului bucatar Cornelia Dumitrescu de la Radauti ramane ca nu poate sa isi omologheze propria reteta."Daca s-ar fi numit "Ciorba Cornelia", as fi avut cum, dar cum denumirea ei este legata de orasul Radauti, cei de la OSIM ne-au spus ca nu se poate, la fel ca si in cazul salamului de Sibiu", ofteaza maestrul bucatar.

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 08.03.2014, 14:13
Mesc mult dragelor!
la 08.03.2014, 14:25
Place,tu Giorgia tu)
la 08.03.2014, 14:25
Giorgia
la 08.03.2014, 14:37
buna ciorbita
la 08.03.2014, 16:53
la 08.03.2014, 18:13
Multumesc scumpicioaselor!
la 08.03.2014, 20:24
buna tare
la 08.03.2014, 20:39
la 08.03.2014, 22:09
Ce bine arata
la 09.03.2014, 11:02
Multumesc!
la 13.03.2014, 17:46
astai ciorbica mea preferata
la 13.03.2014, 18:09
Da, si una dintr`ale mele
la 14.03.2014, 10:04
la 14.03.2014, 14:24
Muaaahhh!
la 25.04.2014, 14:02

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking