Ciorba radauteana cu piept de pui

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
21 Noi 2019 | 1782 vizualizari
Ciorba radauteana cu piept de pui

 Ciorbita aceasta imi mai lipsea din  colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui.  Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui .Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara.

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 pastrnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri otet
  • sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.
  2. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.
  3. Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea i niste franjuri ramase de la alta masa .
  4. Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .
  5. Am avut grija  ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .
  6. Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .
  7. .Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa  .
  8. Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.
  9. Dumneavoastra puteti strecura zeama .
  10. Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .
  11. Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .
  12. Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama  .
  13. Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.
  14. Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .
  15. Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .
  16. Acriti cu otet dupa gust .
  17. Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
  18. La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma .

                               Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de AlexTeacher

Ciorba radauteana

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba radauteana

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.11.2019, 13:46
Gustoasa!
la 21.11.2019, 13:46
buna buna
la 21.11.2019, 15:00
Cam buna draga mea, cam buna.
la 21.11.2019, 15:12
Tare bună!
la 21.11.2019, 16:08
Mai fac si eu din cand in cand! Buna tare!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking