Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
4 Mar 2017 | 6713 vizualizari

Aceste clatite poarta denumirea de Ficelles picardes si sunt o specialitate din regiunea Frantei Picardia. Reteta  a fost creata în anul 1950 la Amiens de catre bucătarul-șef  Marcel Lefèvre. Rețeta originală este protejata!  Clatita din  Picardia este o clătită gratinata umpluta cu șuncă, ceapa, ciuperci și smântână.  Amestecul de ceapa si de ciuperci tocate marunt, care se gateste incet in unt pana se formeaza o pasta groasa se numeste "duxelles". Este un amestec foarte des folosit ca garnitura sau umplutura . Va prezint o reteta foarte apropiata de cea originala, gasita in cartea de bucate wikibooks-  aici. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-ciuperci-si-sunca-la-cuptor.html    

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 04.03.2017, 14:33
foarte bune!
la 04.03.2017, 15:02
ce bune sunt
la 04.03.2017, 15:05
la 04.03.2017, 20:08
Suuuuper bune si gustoase!
la 05.03.2017, 16:51
Minunate!
la 05.03.2017, 18:34
Ce bunatate!
la 06.03.2017, 00:33
la 06.03.2017, 17:08
Delicioase!
la 07.03.2017, 07:11
As fi curioasa sa le gust

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking