Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor
Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri 4 Mar 2017 | 6713 vizualizari
Aceste clatite poarta denumirea de Ficelles picardes si sunt o specialitate din regiunea Frantei Picardia. Reteta a fost creata în anul 1950 la Amiens de catre bucătarul-șef Marcel Lefèvre.
Rețeta originală este protejata!
Clatita din Picardia este o clătită gratinata umpluta cu șuncă, ceapa, ciuperci și smântână.
Amestecul de ceapa si de ciuperci tocate marunt, care se gateste incet in unt pana se formeaza o pasta groasa se numeste "duxelles". Este un amestec foarte des folosit ca garnitura sau umplutura .
Va prezint o reteta foarte apropiata de cea originala, gasita in cartea de bucate wikibooks- aici.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-ciuperci-si-sunca-la-cuptor.html
Inapoi la reteta
|