Clatite pufoase reteta cu gem de prune si crema de ciocolata

Postat de mihaelam90 in Prajituri
2 Feb 2014 | 3024 vizualizari
Clatite pufoase reteta cu gem de prune si crema de ciocolata

 Clatite pufoase reteta

Ingrediente

  • Clatite pufoase reteta
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 200 ml apa minerala
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • esenta de portocala
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Clatite pufoase reteta

Se bat ouale se presara un praf de sare si se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Se adauga treptat laptele si apa minerala pana ce se sparg toate "cocoloasele", iar cand toata compozitia este omogenizata se adauga esenta, coaja de portocala si zaharul vanilat.

In final, aluatul trebuie sa fie matasos, fara cocoloase, cu o consistenta destul de lichida daca vreti clatite subtiri sau putin mai grosut daca le vreti mai pufoase.

Se incinge bine tigaia si se unge cu putin ulei (eu am folosit un servetel imbibat) dupa care se adauga compozitia rotind tigaia pana ce se intinde compozitia pe toata tigaia.

Clatita se serveste calta, sau rece dupa preferinte. Eu le-am umplut jumatate cu gem de prune si cealalta jumatate cu crema de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu gem de prune si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Postat de timea

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. ...

Citeste continuarea

Negresa cu gem de caise

Postat de merisor67

Negresa cu gem de caise

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 00:53
la 02.02.2014, 01:08
pastreaza si pentru mine una te rog
la 02.02.2014, 01:10
delicioase!
la 02.02.2014, 01:18
la 02.02.2014, 01:22
S-au mancat deja, dar mai fac, promit!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking