Cocartau

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
5 Mar 2010 | 9807 vizualizari

Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 05.03.2010, 17:24
nu am gasit rubrica pt.mamaliga si cum e si cu slanina nici de post nu e asa ca am pus-o la aperitive garnituri desi .. nu e.
la 05.03.2010, 21:38
si in zona mea se manca''puricei'' din mamaliga rece, suntem vecini;
la 05.03.2010, 22:00
e un fel de omleta de mamaliga??? n-am auzit pana acum dar sunt curioasa de ce gust ar avea
la 05.03.2010, 22:07
fain! cred ca fac si eu maine dar fara slanina, numai cu branza...telemea
la 06.03.2010, 08:10
Wow, ce buna trebuie sa fie! nu stiam de reteta asta si bine ca ne-ai impartasit-o!! mereu arunc cate putina mamaliga ce ramane de la masa, nu ne place s-o mancam rece...acum stiu ce-o sa fac Suuuper reteta!!
la 06.03.2010, 09:21
Teo ma bucur de asa vecini!
la 06.03.2010, 09:22
ionix e mai mult o ''turta' decat o omleta! dar oricum se poate manca de dimineata ca si omleta!
la 06.03.2010, 09:24
Oana asa m-am gandit si eu, sa va spun si voua ce se face cu mamaliga rece ca e pacat s-o aruncam.Mersi de apreciere!
la 06.03.2010, 09:26
Ca si Teo m-am dus cu gandul la "puricei", mamaliga rece frimiturita si prajita. N-am mancat, dar am auzit. Si acum poftim, ca au aparut "pricei" imbunatatiti
la 07.03.2010, 19:55
da, Bunica , am mentionat ca si bunica mea as ii numea si asa ii si facea dar eu am preluat si prelucrat si zic eu imbunatatit cum ai zis si tu, dar intr-adevar asa se cheama reteta originara ''puricei', sau puricei boieresti.
la 22.05.2012, 00:17
la 19.12.2016, 17:55

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking