Colastra din lapte de vaca cum se prepara
Postat de Pungasa_Rogue in Cook and smile 17 Mai 2015 | 22649 vizualizari
Colastra din lapte de vaca cum se prepara
Colastra este un produs traditional din bucataria romaneasca, mai ales in zona Moldovei si a Munteniei. Este o branza dulce, moale, fara saruri de taitei, obtinuta prin coagularea laptelui de vaca cu ajutorul zerului sau al cheagului.
A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:
Inapoi la reteta
|
Comentarii (12)
la 17.05.2015, 15:49
Buna
la 17.05.2015, 16:35
Andra, ce e colastra?
la 17.05.2015, 16:54
Toate mamiferele au colastra, inclusiv femeile, in primele 2-3 zile de la nastere
la 17.05.2015, 17:09
Este tot lapte, decat ca mai gros, mai hranitor si mai sanatos cred
la 17.05.2015, 17:10
Si daca il fierbi se formeaza niste cocoloase. As putea spune ca este o delicatesa pentru ca mananc doar o data pe an, atunci cand fata vaca
la 17.05.2015, 17:11
Am mancat si de oaie cand eram mai mica si era tare buna, mai ales daca este indulcita cat trebuie
la 17.05.2015, 17:39
Interesant
la 17.05.2015, 17:43
Vai ce bunatate!! N-am mai mancat de cand eram copil.. Si desi am vaci, ar trebui sa mananc cand nu-i fitosu de barbatamiu acasa.. si deci nu mi-am facut niciodata Ma rog, are el niste idei (logice de altfel).. dar ptr cine a mancat de mic nu mai conteaza De oi n-am mancat niciodata.. banuiesc ca-i la fel de bun, doar ca are gust/miros de oaie, nu? si probabil ca-i mai gras!
la 17.05.2015, 18:02
La noi se zice corasla, chiar ieri m-a chemat mama sa pap, este foarte buna!
la 17.05.2015, 19:40
auzeam mereu parintii vorbind cat de buna este corastra. N-am mancat, din pacate ...
la 17.05.2015, 22:25
Sim0na, sa stii ca aia de oaie nu mi s-a parut ca ar avea vreun miros anume, e la fel ca cea de vaca.
COMENTEAZA