Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Postat de Criss in Dulciuri
6 Dec 2016 | 28660 vizualizari
Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Coltunasii sunt niste preparate specifice zonei Moldovei, dar oarecum imprumutati de la rusi. Si chiar daca am si eu origini moldovenesti, pana azi n-am facut niciodata coltunasi. Am facut in schimb ravioli, care sunt cam tot asa ceva. Dar cu siguranta, voi mai pregati astfel de coltunasi cu branza dulce, pentru ca au avut mare succes si tuturor le-a placut. In zona moldovei, acesti coltunasi cu branza dulce se servesc cu unt topit, zahar si smantana. Eu am rumenit putin pesmet in unt si am tavalit coltunasii prin pesmet si apoi am presarat zahar deasupra. Noua ne-au placut mai mult astfel, ni s-au parut cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Ingrediente

Ingrediente Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

  • Ingrediente aluat:
  • 350 g faina
  • 2 oua 
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 3 lunguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca. Treptat, se adauga si apa si se omogenizeaza pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 3 mm grosime si se decupeaza cercuri. Fiecare cerc se pune in forma pentru ravioli, in mijloc se pune o lingurita de umplutura, se inchide forma si se lipesc marginile. Pentru mai multa siguranta, puteti presa marginea cu o furculita.  Ingredientele pentru umplutura se pun intr-un bol, se amesteca pana rezulta o crema fina. Daca branza e mai apoasa, se scurge in prealabil, eventual se poate adauga si o lingurita de gris care va absorbi umezeala in exces. Eu am avut o branza cremoasa, astfel ca n-a trebuit scursa.  Coltunasii se fierb in apa cu putina sare, se fierb aproximativ 8 minute, pana se ridica la suprafata, se scurg si se servesc cu unt topit, zahar, smantana sau pesmet rumenit in unt si zahar deasupra.

Ne place mult si varianta propusa de Merisor - coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

Excelenti si Coltunasii cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

Ce ziceti de varianta de Coltunasi cu cartofi?

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu branza

Postat de sufletista

Desert fursecuri cu branza

Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un...

Citeste continuarea

Clatite cu pere varatice in compozitie

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu pere varatice in compozitie

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se amesteca putin, dupa care se adauga uleiul, laptele, esenta si faina si se omogenzeaza. La final se incorporeaza perele curatate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2016, 15:31
la 06.12.2016, 15:58
la 06.12.2016, 15:59
buni!
la 06.12.2016, 20:25
la 06.12.2016, 20:41

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking