Coniac (brandy) de casa

Postat de Doinavar in Bauturi
7 Mar 2013 | 31411 vizualizari

Aceasta reteta am "preluat-o" de la sotul meu. asa cum a povestit-o el. "Nu i-am spus “cognac” pentru a nu intra in conflict cu cei de la Bureau National Interprofessionel du Cognac. :) Este o bautura asemanatoare coniacului, asa cum se prepara intr-o comuna din Timis, Teremia Mare, o renumita regiune viticola din Banat. O preparau svabii si avea un gust minunat. Prima data am baut coniac de Teremia prin 1985, pe vremea cand lucram in televiziune si am avut o emisiune acolo pentru redactia in limba germana a TVR. Gazdele au fost foarte primitoare si ne-au “intretinut” cu mancare si bautura pe toata durata filmarilor. Si pentru ca filmarile au durat suficient de mult, de dimineata pana seara, am avut timp sa fur “reteta”. Nu ma gandeam ca o voi pune in aplicare pana in 1993. Atunci ne-am cumparat o casa si aveam in curte si o vita de vie. Micuta, dar suficienta cat sa fac vin sau coniac pentru noi. Mi-am cumparat si o carte de oenologie, pentru a invata mai multe despre vin si despre distilarea strugurilor."

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 07.03.2013, 12:00
plaaace
la 07.03.2013, 13:16
felicitari Doina, tu si sotul sunteti gospodari desavirsiti
la 07.03.2013, 13:18
Este dementiala reteta!
la 07.03.2013, 14:27
Interesant! Cred că are un gust deosebit.
la 07.03.2013, 14:57
Daaaa,este minunat!!!
la 07.03.2013, 15:09
la 07.03.2013, 20:25
bun bun
la 08.03.2013, 08:09
Foarte interesata reteta. Prezentare de nota 10 Cred ca am sa trag o fuga pina la Timisoara ....
la 08.03.2013, 20:50
la 28.03.2013, 12:06
De fapt acesta nu este un cognac, ci un distilat de vin (materia prima din care se fabrica cognac-ul). La distilatul respectiv, imbatranit in butoaie de stejar (nu cu pliculete de ceai sau alte aiureli- asta doar il coloreaza!)se adauga bonificanti (cupaje din diferite esente- migdale, roscove, scortisoara, etc), si acest amestec se mai pune inca o data la maturare - tot in butoaie de stejar, vreme de 3 rasarituri de luceafar (pt.3*), 5 rasarituri de luceafar pt.5*, s.a.m.d.
la 05.05.2014, 13:18
am ametit
la 01.01.2016, 18:34
o reteta de coniac ingrediente 2kg tuica 35-45 grade se adauga 200buc. boabe cafea arabica 5 pliculete zahar vanilat sta la macerat cel putin o luna zile se amestica din cand in cand pofta buna

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking