Crema de zahar ars cu oua de prepelita

Postat de margo in Dulciuri
20 Iun 2015 | 4499 vizualizari

Crema de zahar ars este, cred eu, cel mai popular desert datorita gustului sau deosebit. Se face repede si foarte usor, din doar trei ingrediente: oua, lapte, zahar.Datorita savorii sale si rapiditatii cu care se prepara, il gasim foarte des in bucatariile noastre. L-am putea numi desert traditional, dar pentru originile sale se lupta Franta (Creme Brulee) Anglia (Burnt Cream) si Spania (Crema Catalana). Dupa cum se vede,este un desert apreciat in orice colt al lumii. Ce are deosebit acest desert este faptul ca in locul oualor de gaina am folosit micutele oua de prepelita, oua pe care le-am primit de la domnul Mihai Dumitru de la Ferma de prepelite Fundeni pentru a le testa in cadrul proiectului Traditie si gastronomie romaneasca initiat de Gina Bradea. Tot Gina a organizat un frumos concurs al carui premiu vor fi tot ouale de prepelita. Nu trebuie decat sa va inscrieti in concurs si sa indepliniti conditiile puse pentru a castiga premiul.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 20.06.2015, 20:07
Porția în ton cu oul
la 20.06.2015, 20:08
Îmi place crema de zahar ars rece,rece!
la 20.06.2015, 20:26
la 20.06.2015, 20:39
Imi place!
la 20.06.2015, 20:54
la 20.06.2015, 21:21
la 20.06.2015, 21:48
la 20.06.2015, 22:12
bun
la 21.06.2015, 02:18
Preferata mea
la 22.06.2015, 08:16
bun bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking