Cremsnit frantuzesc Mille-feuille
Postat de ctlina in Dulciuri 2 Mai 2015 | 9491 vizualizari
Mille-feuille (din franceză Mille-Feuille sau Millefeuille, însemnând „o mie de foi”), cunoscut și sub numele de tortă „Napoleon”, este un produs de patiserie, făcut din foi garnisite cu cremă, fiind un desert tipic al bucătăriei franțuzești. În mod tradițional acest tort este compus dintr-un aluat crocant (în franceză Pâte Feuilletée), acoperit cu două straturi de cremă de vanilie (créme pâtissiére), însă există și alte variante care înlocuiesc crema, cum ar fi frișca sau marmelada. De obicei ultimul strat de aluat, este acoperita cu o glazură peste care se poate adăuga și zahăr pudră vanilat. Originea acestui desert nu este cunoscută cu exactitate. Primele informații se găsesc în cartea „Cuisinier françois di François Pierre de La Varenne”, din anul 1651.
Inapoi la reteta
|