Ingrediente
- 500 g creveți rozi cruzi sau fierti
- Marinada:
- 1 lingurita plina de faina,
- 2 lingurite de amidon de porumb- Maïzena,
- 1 lingurita rasa de sare,
- 1 albus de ou
- 150 gr ananas proaspat (aproximativ o jumătate de ananas)
- 1 ardel gras rosu taiat in lamele
- 1-2 cepe tocate marunt
- 200 gr de sos dulce acrisor (il gasiti in raionul asiatic - il puteti face si de casa reteta la rubrica tipsuri)
- 1 galbenus de ou
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- faina, ulei
- verdeata tocata
Mod de preparare
Curatam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie).
Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada.
Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute.
Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati.
Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit. Dati fiecare crevete prin faina si puneti la prajit. Rumeniti crevetii pe fiecare parte (cca 4 minute) si le scoateti pe hartie absorbanta.
In alta tigaie puneti o lingura de ulei la-ncalzit, adaugati apoi ceapa, ananasul, ardeiul rosu si le sotati timp de 3 minute la foc iute.
Reduceti focul, adaugati sosul dulce acrisor, crevetii si amestecati usor.
Gatiti inca 2-3 minute la foc potrivit.
Mancarea este gata!
Se serveste fierbinte, cu orez simplu sau cu nouilles- reteta aici.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu ananas si sos dulce acrişor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|