Cum se face coliva pas cu pas

Postat de susu in Dulciuri
29 Iun 2012 | 64487 vizualizari

Cum se face coliva. Cateodata in viata suntem nevoiti sa facem si lucuri noi pe care nu le-am mai incercat pana atunci asa incat la parastasul bunicului meu a trebuit sa ma ocup de coliva, prima mea coliva care trebuia sa iasa perfecta. Am cules mai multe retete de prin carti si internet dupa care am adaptat-o dupa cum am crezut eu ca e mai bine iar rezultatul a fost pe masura, fara lipsa de modestie. As fi avut nevoie de retete explicate cat mai clar si concis si nu de informatii aruncate mai mult la modul general. Cantitatile de zahar in raport cu cea de arpacas difereau foarte mult de la o reteta la alta astfel incat nu stiam daca va iesi prea dulce sau dimpotriva. A meritat efortul si a iesit atat de buna incat s-a mancat cate o farfurie odata, deabea am reusit sa mai salvez cateva portii de impartit pe langa pachete.O sa va impartasesc si voua reteta care sper sa va foloseasca cat mai rar,sa nu fiti nevoiti s-o faceti asa curand. In mare parte trebuie sa multumesc doamnei Elena Zaharia din Ploiesti care este vestita pentru rabdarea si maiestria decorarii colivelor si a carei reteta mi-a fost de mare ajutor (reteta din revista practic in bucatarie). Asa cum spune si dansa la sfarsitul retetei am s-o pomenesc pentru rezultatul acestei colive.

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 29.06.2012, 15:55
imi place coliva...mi se facuse pofta intr-o zi ...si toata lumea spunea..vai e pacat..doar cand moare o persoana...si de curiozitate am intrebat un preot care mi-a zis ca sunt doar superstitii babesti..
in fine cred ca a iesit foarte buna:*
la 29.06.2012, 16:08
cherry draga am auzit-o si pasta ca e mare pacat sa poftesti la coliva daca nu e cineva mort, pai asta tine de subconstient? pofta poti s-o controlezi, cate bordeie atatea obiceie, din pacate auzim foarte multe lucruri si aplecam urechea dar de fapt sunt vorbe care circula din batrani, aiurea
la 29.06.2012, 16:16
si mie imi place!
la 29.06.2012, 17:00
cert este ca e buna!
la 29.06.2012, 17:28
la 29.06.2012, 18:41
buna,buna
la 29.06.2012, 21:16
Mie imi place mult..noi mai facem fara sa fie nevoie, ci numai pentru a manca
la 29.06.2012, 23:25
un desert care nu il refuz chear daca este si de la un praznic
la 02.07.2012, 10:09
Si mama a facut sambata ptr bunicul meu.. Ai dreptate cu igiena in bucatarie, iar eu sunt una din persoanele care nu mananca coliva decat de la mama, bunica sau soacra, desi imi place foarte tare.
Pana acum nu am facut niciodata, si sper nici sa n-o pregatesc prea curand, decat ca desert de pofta
Sora mea in perioada sarcinii a avut pofta de coliva de isi facea saptamanal cate o portie!
Felicitari ptr reteta!!
la 17.05.2013, 22:40
Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.
la 03.03.2023, 20:51
Mulțumesc pt rețeta! Nu doar ca nu mai facusem sau asistasem la pregatirea colivei, nici macar nu am mancat prea des. Cum vremea insa nu iarta pe nimeni, mi-a venit randul sa pregatesc, cu dragoste si smerenie, coliva pt pomeniria bunicii. Urmand rețeta si sfaturile practice, inclusiv sugestiile calde de a o pregatii cu drag, de a nu o vedea ca pe o corvoada, am reusit, de 2 ori pana acum, sa pregatesc coliva care ar fi facut-o si pe bunica mândra. Mulțumesc mult dnei care si-a rupt din timp pt a oferii, in detaliu, toate informațiile!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking