Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
20 Apr 2017 | 5719 vizualizari

Desi toata lumea stie sa faca piure de cartofi, trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a va iesi piureul perfect, pufos si consistent!

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 20.04.2017, 18:13
bunnn
la 20.04.2017, 18:44
Bune sfaturi, multumim!
la 20.04.2017, 18:45
la 20.04.2017, 18:50
la 20.04.2017, 21:43
Eu sunt fana piure de cartofi. Il prefer pe cel facut cu zdrobitorul!
la 22.04.2017, 06:30
la 23.04.2017, 11:21
reteta piure : cartofi albi taiati felii de un centimetru grosime (daca ii tai cubulete mici absorb mai mult din apa si la pasat devin cleiosi ),pune apa clocotita peste cartofi si ii fierbi 10- 15 min (daca ii fierbi 30 min distrugi toate componentele nutritive ) si ii scurgi imediatca altfel se imbiba cu apa si...cleiosi, da ? 50 de grame de unt ajung daca nu vrei sa te hranesti cu bombe calorice , iar lapte pune cate putin, cat iti place . si da, foloseste pasatorul !
la 25.04.2017, 19:47
Marcela Bratila, cartofii se pun intotdeauna la fiert in apa rece cu sare, nu se pune apa clocotita peste cartofi - intreaba orice bucatar- si nu conteaza daca sunt felii sau cuburi pentru ca, daca nu sunt taiati prea mari, ei fierb in 20 min, conteaza faptul ca trebuie scursa apa imediat iar untul si laptele se pun dupa gustul fiecaruia chit ca bucatarii recomanda o anumita cantitate. SI ceea ce este cel mai important si ai spus-o si tu, este ca piureul se face cu zdrobitorul de cartofi si apoi cu o lingura de lemn in niciun caz cu mixerul sau blenderul pentru ca devine cleios.
la 26.04.2017, 12:41
la 06.05.2018, 15:14
Foarte utile sfaturile, multumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking