Curry cu vinete si susan-“Fried brinjal sesame curry”-reteta srilankeza

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume
9 Aug 2012 | 3694 vizualizari

Curry(in l.tamil inseamna sos) este numele acordat unor mancaruri originare din India,Sri Lanka,Bangladesh si tarile din Asia de Sud-Est, care au in comun o combinatie de condimente care include in mod obligatoriu ardei iute proaspat sau uscat. Combinatia de condimente variaza de la regiune la regiune ; sunt folosite ca atare sau macinate si se pot adauga la momente diferite ale prepararii pentru a obtine arome diferite. Curry se gateste cu pui, carne,peste,crustacee cu diferite vegetale sau poate fi exclusiv vegetarian. De asemmenea curry poate fi un sos gatit cu iaurt,lapte de cocos,legume pasate,supa sau uscat –gatit cu foarte putin lichid , care se lasa sa se evapore prin fierbere. Condimentul cunoscut sub numele de curry a fost introdus in Europa in secolul al 18-lea de negustorii indieni ca un amestec de diferite condimente. Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 09.08.2012, 21:04
ca de obicei,o combinatie interesanta de arome si culori si explicate pana la cel mai mic detaliu
la 12.09.2012, 21:27
super reteta,imi place mult cum le descrii
la 13.06.2021, 13:56

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking