Dakos
Postat de doralinda72 in Aperitive / Garnituri 24 Noi 2012 | 4322 vizualizari
Este o versiune cretana (grecia) a ceea ce cunoastem ca bruscheta, doar ca aici se foloseste o paine uscata speciala pe care eu personal nu am intalnit-o in alta tara. Sa zicem ca e o paine ( e foarte tare, uscata) facuta din faina integrala de orz 60% si faina integrala de grau 40%. Este foarte scazuta in continutul de colesterol! Deci, foarte sanatoasa!
Se poate servi seara ptr cei care au grija de regim, dar e foarte buna mai ales vara!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (28)
la 24.11.2012, 18:16
Ah laura, nu vroiam sa te expun la asa ceva, mai ales cu bebe in burtica!
la 24.11.2012, 18:17
Bunica, e gustoasa si rapida!
la 24.11.2012, 18:17
Gabytza, mon, daniela, va multumesc!
la 24.11.2012, 19:35
buna nu am aceasta paine dar combinatia aceasta o folosesc si eu des inlocuind painea evident dar eu fac sosul pentru salata mai mult si atunci paine se inmoaie in el si nu in apa ca este mai gustoasa paine inmuiata in sosul pe care il lasa salata
la 24.11.2012, 20:08
Te cred mamaielena, dar te asigur ca rosiile de aici de la noi, NU sunt ca in romania si nu lasa aproape deloc zeama, si painea pe care o folosesc e intr-adevar foarte tare si sub nici o forma se va inmuia doar cu ulei si otet! macar sa fi avut rosiile voastre!
la 24.11.2012, 20:09
Eu ptr fetite, cumpar acele rosii micute, au ceva mai bun gust decat cele normale!
la 02.12.2012, 21:05
Foarte buna
la 02.12.2012, 22:40
Mihaela stai sa vezi tu, o sa iti vizitez si eu toate retetele in curand!!
la 02.12.2012, 22:41
Grozav..am vazut si eu paina la un magazin cu preparate grecesti...insa nu am testat-o! Sigur e buna tare combinatia!
la 03.12.2012, 00:39
E buna, si racoritoate mai ales vara!
la 12.03.2014, 18:53
la aceasta reteta rosiile se rad sau se blendeaza,otet nu se foloseste,paximadi (bruscheta)de multe ori nu se uda ,cand se uda ,se trece repede pe sub jetul de apa si se scutura sa nu retina multa apa,rosiile rase avand zeama,feta sau urda acrisoara fiid la baza retetei originale se sfarama intre degete ,ceapa la fel nu se foloseste.oregonul si uleiul de masline grecesc dau acea savoare aparte acestei bunatati!!!!!
la 12.03.2014, 19:21
Sorin, sunt casatorita cu grec de foarte multi ani, cele mai multe retete le-am invatat de la soacra care e grecoiaca 100%, alte retete le am de la cumnate, tot grecoiace 100%, adica, fara suparare, te crezi mai grec decat ele?! Si pana la urma, daca esti in Grecia, stii foarte bine ca retetele variaza de la zona la zona! Informeaza-te inainte de a-mi da lectii te rog frumos, sau daca vrei, mai bine publica varianta ta!
COMENTEAZA