Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.
Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam macul si cocosul.
Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)
Dam la cuptor pana se rumeneste usor, eventual puteti face testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din tava si desprindem hartia de copt de pe fund.
Cat sta blatul in cuptor pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin isi dubleaza volumul. Le punem intr-un vas si adaugam peste ele laptele si praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase usor. Atentie, amestecati tot timpul ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se vede fundul vasului, ca in imaginea de mai jos crema este gata. Lasam deoparte sa se racoreasca.
Mixam untul pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata.
Intindem crema peste blat.
Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Eu am avut ness, voi faceti ce va place.
Trecem biscuitii rapid prin cafea apoi ii asezam deasupra prajiturii pana acoperim toata suprafata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin. Omogenizam si intindem glazura deasupra prajiturii.
Dam la frigider peste noapte.
O alta alegere pentru un desert renumit, delicios, este si Prajitura Fanta sau prajitura frantuzeasca
Si Prajitura Alba ca zapada este o reteta clasica, indragita de multi dintre noi.