Desert bezele - reteta simpla

Postat de momo121 in Dulciuri
2 Iul 2022 | 3961 vizualizari
Desert bezele - reteta simpla

Sunt deliciose, usor de facut, iar pentru un decor superb, bezelele sunt pe prim plan! Se pot pastra la loc uscat, inchise in cutii ermetice mult timp!

Ingrediente

  • 70g albus de ou
  • putina sare
  • 70g zahar
  • 70g zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

Albusurile le punem in bolul unui mixer impreuna cu sarea si lasam sa mixeze pana formeaza o spuma, adaugam zaharul putin cate putin pana la terminare si bezeauna noastra a prins volum, mixam foarte bine pana nu mai avem pic de zahar. 

!!! Dupa prima transa de zahar, adaugam si otetul (ajuta la obtinerea unei bezele mult mai stabile, decat daca nu punem deloc).

Dupa ce s-a topit tot zaharul, mixam la miteza mica si adaugam zaharul pudra cernut (pentru a fi mult mai fin), ridicam viteza si mixam atat cat sa se omogenizeze, circa 1 minut.

Oprim mixerul si cu o spatula amestecam usor si de pe marginile bolului. 

In final vom obtine o bezea lucioasa si aerata.

O impartim in 2, o coloram dupa preferinte, eu am folosit galben cu albastru, le-am pus pe ambele in acelasi pos si am format bezele de marimi dorite.

Am folosit paie din carton si bombonele colorate.

Dam bezelele la cuptorul preincalzit la 100°C pentru 2 ore!

Sunt perfecte pentru decor, si sunt tare, tare delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Postat de simona72

Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns...

Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Postat de Valclaudia

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2022, 09:49
delicioase
la 02.07.2022, 11:29
la 02.07.2022, 12:10
la 02.07.2022, 20:33
Ce frumoase ti-au iesit!
la 02.07.2022, 21:15
Foarte frumoase

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking