Ingrediente
- 10 linguri de nuci măcinate
- 14 linguri de biscuiți Popular, pisați
- 6 linguri încărcate de zahăr pudră
- 50 grame de unt
- 50 ml de lapte
- 2 linguri de cacao
- 1 lingură de esență de rom
- 1 lingură de ulei de alune de pădure
- vișine conservate pentru iarnă, sau din vișinată (sau stafide)
- Pentru decor:
- zahăr brun
- nucă de cocos
- bombonele decorative
Mod de preparare
Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul.
Nucile se sparg și se macină, din timp.
Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin.
Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul, până ce se topește.
Se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcorească.
Între timp, se amestecă bine biscuiții pisați cu nuca măcinată și cacaua.
Se încorporează amestecul de ingrediente solide (biscuiții, cu nuca și cacaua) în ingredientele lichide (laptele, cu untul și zahărul dizolvat). Se omogenizează foarte bine compoziția și se adaugă esența de rom și uleiul de alune de pădure.
Se ia o linguriță încărcată de compoziție, se aplatizează în palmă, se pune în mijloc o vișină, care ”se închide” cu atenție în interior și apoi biluța formată se tăvălește prin: nucă de cocos, zahăr brun, sau bombonele decorative.
Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.
Biluțele preparate se dau la frigider și după 4-5 ore, se pot servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|