Desert boccelute cu bezea si nuca

Postat de lucy2002 in Dulciuri
19 Mai 2019 | 7014 vizualizari
Desert boccelute cu bezea si nuca

  Sunt aspectoase, fragede, aromate si nu foarte dulci, merg foarte bine la o ceasca de ceai sau cafea.  

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt cu grasime mare 82%
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de smantana grasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • coaja de lamaie razuita
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte mult. Dupa ce am obtinut un aluat legat, impartim aluatul in 35 bucati egale pe care le modelam sub forma de biluta. Bilutele obtinute se asaza pe un platou se infoliaza si se da la frigider pentru o ora.

Umplutura

Se bat bine albusurile cu praful de sare si zaharul pudra pana se intaresc si devin lucioase. Adaugam coaja razuita de lamaie, nuca macinata si amestecam cu grija sa nu se lasa bezeaua. Punem folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei.

Aducem bilutele de la frigider, luam o biluta si o intindem pe blatul infainat in forma de disc cat mai subtire. Adaugam  cate o lingurita cu varf din umplutura de bezea pe discul format. Adunam marginile discului in sus si le strangem la un loc dand forma unei boccelute dupa care o asezam in tava tapetat cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de format boccelutele, dam tava la cuptorul preincalzir la 190 grade C, timp de12-15 minute sau pana cand se rumenesc usor la capete. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra cu mare grija sa nu se rupa, sunt foarte fragede.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert boccelute cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Poale-n brau (prajite)

Postat de Jymy

Poale-n brau (prajite)

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si...

Citeste continuarea

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2019, 11:13
Îmi plac bocceluțele tale...!
la 20.05.2019, 12:01
la 20.05.2019, 14:48
la 20.05.2019, 15:50
la 20.05.2019, 15:53
sunt tare dragalase

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking