Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl in Prajituri
10 Dec 2017 | 3876 vizualizari
Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 100 g biscuiți
  • 50 g unt
  • pentru cremă:
  • 400 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru topping:
  • 2 gutui
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 plic gelatină + 50ml apă

Mod de preparare

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).

Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni compoziția peste blatul de biscuiți și dai tava la cuptor la 170 de grade C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.

După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.

Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie. Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.

Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.

 Înainte de a desface inelul de tort, treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu cirese si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu cirese si pere

Pentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un...

Citeste continuarea

Tarta TATIN

Postat de Dea_Dea

Tarta TATIN

Aluatul: Untul se amesteca cu zaharul si sarea, se adauga 2 linguri de faina si se framanta. Se adauga oul , iar apoi restul de faina, pana obtinem un aluat ce se poate intinde. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2017, 21:14
Mmm, ce delicios si aromat o fi!
la 10.12.2017, 21:17
Mulțumesc! Așa este!
la 10.12.2017, 21:19
Foarte buna!
la 10.12.2017, 21:27
la 10.12.2017, 21:33

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking