Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute.
Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele sa se incalzeasca usor pana se topeste ciocolata. Se adauga arahidele si se amesteca. Se toarna peste crusta de biscuiti si se niveleaza. Se lasa deoparte.
Intr-un bol, se pune branza de vaci, zaharul si iaurtul. Se amesteca bine, apoi se adauga pe rand ouale, esenta de vanilie si amidonul. Se omogenizeaza bine. Se toarna in tava peste ciocolata cu arahide.
Ciocolata amaruie se topeste cu laptele, apoi se pune deasupra peste branza in gramajoare, apoi cu un bat de frigaruie, se fac forme.
Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 1 ora. Se face testul cu un cutit introdus in mijlocul tortului si, daca iese curat, inseamna ca este gata.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Se transfera pe un platou.
Ciocolata si laptele se incalzesc pana se topeste si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste tort, se niveleaza, se lasa sa curga si pe margini, apoi se da la rece. Dupa ce s-a intarit ciocolata, se orneaza dupa imaginatie.
Pofta buna!