Ingrediente
- Pentru umplutura de branza:
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 5-6 linguri indulcitor pulbere
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- esenta de portocale
Mai aveti nevoie:
- 12 clatite (reteta aici)
- 3 oua mari
- 4-5 linguri cu varf smantana de tara
- 4 linguri indulcitor pulbere
- 1 lingurita vanilie
- 3 linguri indulcitor pentru bezea
Mod de preparare
Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate. Separati cele 3 oua. Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia. Adaugati smantana si le amestecati bine. Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati. Procedati astfel pana umpleti toate clatitele. Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase. Asezati clatitele umplute una langa alta. Deasupra turnati amestecul cu smantana. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
In acest timp pregatiti bezeaua: Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma. Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma. Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele. Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|