Ingrediente
- 250 g margarina
- 6 linguri apa minerala
- 2 linguri oţet
- ½ lingurita sare
- Vanilie
- Coaja de lamâie
- Faina cât cuprinde(cam 10 linguri cu vârf zice Luminita) eu am cântarit si am avut nevoie de 370 g
- Gem de visine cu caise(sau orice umplutura doriti)
- Zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare
Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie.
Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios.
Dupa cum scria la reteta, am batut aluatul de blat de 50 de ori.
Pare amuzant, dar asa se fragezeste.
Dupa ce l-am snopit în bataie, l-am lasat la rece pentru o ora.
Am întins aluatul într-o foaie destul de subtire, am pus umplutura si le-am rulat.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Când s-au racit, le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|