Desert cozonac rotund cu nutella

Postat de TAB1TA in Dulciuri
26 Apr 2020 | 2997 vizualizari
Desert cozonac rotund cu nutella

Cozonac gustos si pufos ce dispare repede. :) "aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 1000 g faina
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri drojdie uscata ( 2x 7 g)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei + unt topit
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita sare ulei

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.
Lasam 10 minute.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala.
Untul topit il amestecam cu uleiul.
Intr-un bol mare punem faina.
Facem o gropita in faina si punem maiaua.
Adaugam laptele, ouale, sarea.
Apoi adaugam zaharul vanilat.
Din toate formam un aluat moale, lipicios, usor elastic.
Adaugam smantana. Apoi adugam untul cu uleiul si le incorporam bine.
Framantam, acoperim bolul cu folie de plastic.
Lasam la loc cald minim 1 1/2 h.
Ungem cu ulei blatul de lucru.
Framantam 20-30 minute.
Am adaugat cate putin ulei pe blatul de lucru pentru a nu se lipi.
Am impartit in 6 gramajoare.
Am intins din fiecare cate o foaie am uns-o cu nutella.
Am rulat.
Dupa ce am terninat fiecare bucata de umplut, le-am asezat in tava una langa alta cu partea rulata in sus.
Am lasat inca 30 de minute sa se mai odihneasca si sa mai creasca.
Apoi am uns cu galbenus amestecat cu lapte si zahar.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 1 h. Dupa 45 de minute am redus temperatura la 170°C.
Se poate incerca cu scobitoarea daca e gata.
Se lasa sa se mai raceasca.
Apoi se taie sau se rupe. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac rotund cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert briose cu frisca si ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert briose cu frisca si ciocolata

Mixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine.  Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste...

Citeste continuarea

CHEC DE CACAO

Postat de comanligia

CHEC DE CACAO

Se fierb intr-o cratita laptele,untul,zaharul si cacaoa.Se amesteca pe foc pana la omogenizare.Se iau 6-7 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte,se dau la rece cateva minute.Dupa aceea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 18:28
la 26.04.2020, 18:31
Bun bun!
la 26.04.2020, 18:33
la 26.04.2020, 18:44
ce frumos este!
la 26.04.2020, 19:05

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking