Desert cu ciocolata

Postat de privatelaura in Dulciuri
16 Iun 2017 | 2687 vizualizari
Desert cu ciocolata

Daca ciocolata se numara printre preferatele voastre, va aduc astazi o reteta absolut minunata. Un desert cu multa ciocolata, cu un sos de caramel de cocos si aroma de amaretto. Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua!

Ingrediente

  • 200 gr smântână grasă
  • 200 ml lapte integral
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 5 ouă de gaină
  • caramel:
  • 150 gr zahăr de cocos
  • un praf sare
  • 3 lg apă
  • sos de ciocolată:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte integral
  • 2 lg lichior amaretto

Mod de preparare

Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia vasul de pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează compoziția. Se lasă deoparte la temperat.
Se pregătesc 6 forme mici din ceramică termorezistentă. Se așază într-o tavă/ formă de copt.
În alt vas, se toarnă 150 gr de zahăr de cocos (se poate înlocui cu zahăr obișnuit). Se pune vasul pe foc, se adaugă 2-3 lg apă și se lasă să se topească și să se caramelizeze. Atenție, focul să fie mic și supravegheați vasul ca să nu se ardă zahărul. După ce s-a topit, se toarnă câte o lingură în fiecare formă de ceramică, tapetând bine pereții acesteia. Se dau deoparte.
Se pornește cuptorul.
În compoziția de ciocolată, se adaugă, pe rând, câte un ou, omogenizând cu ajutorul unui tel. După ce s-au încorporat toate cele 5 ouă, se toarnă compoziția în cele 6 forme de copt. Se adaugă apa fierbinte în tava mare, cam de 2-3 degete. Se transferă cu totul în cuptor, la 170 grade C, timp de 40-50 minute.
Nu se deschide ușa cuptorului. Compoziția se va umfla la copt și va căpăta o textură fermă. După ce s-au copt, se lasă la răcit în cuptorul închis.
Separat, se pune pe baie de aburi un vas. Se adaugă ciocolata tăiată bucăți, untul și laptele. Se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă lichiorul.
După se s-au temperat ușor, se răstoarnă cu atenție deserturile pe mici farfurii. Atenție la sosul fierbinte de caramel.
Se garnisesc cu sos de ciocolată și amaretto și se servesc cu ochii închiși!
Un desert extraordinar de gustos, cu o textură fină, cremoasă, un deliciu! Cred că cel mai bun desert cu ciocolată pe care am avut ocazia să îl pregătesc și să îl savurez!
Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2017, 19:22
Ce negru este, a fost in Africa
la 16.06.2017, 19:42
Woooow
la 16.06.2017, 19:45
la 16.06.2017, 19:56
la 16.06.2017, 21:03
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking