Ingrediente
- 400 g biscuiti
- 170 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 500 ml frisca lichida
- 2 linguri fineti
- 400 g iaurt grecesc 10 % grasime
- 300 g visine
- 150 g zahar
- 2 linguri amidon
- 1 lingura gelatina granule
Mod de preparare
Pentru baza, maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri de cacao si cele 2 linguri de zahar pudra. Amestecam bine, apoi distribuim compozitia intr-o tava rotunda detasabila. Presam usor compozitia de biscuiti si introducem tava la rece.
Pentru jeleul de visine, punem pe foc visinele cu zaharul si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si amidonul amestecat cu 2 -3 linguri de apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.
Mixam frisca. Amestecam cele 2 linguri de fineti cu 3-4 linguri de frisca batuta si distribuim compozitia peste biscuiti. Introducem din nou la rece.
Oprim cateva linguri din frisca pentru ornat, iar restul de frisca il amestecam cu iaurtul si visinele din jeleu (separam din jeleu fructele de lichid).
Distribuim aceasta compozitie peste cea de fineti. Incalzim putin jeleul ramas fara fructe si adaugam gelatina.
Ornam desertul cu frisca, visine si jeleul de visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu visine si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|