Ingrediente
- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- un varf de cutit sare
- esenta de vanilie
- Pentru ganache de kinder bueno:
- 150 g ciocolata kinder bueno
- 130 ml smantana pentru frisca
- 80 ml smantana pentru frisca rece (pentru mixat)
- In plus: Bombonele colorate
Mod de preparare
Pentru aluat:
Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam in forme de briose ( tapetate cu hartinute sau forme de silicon) si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca.
Pentru ganache:
Topim pe baie de aburi ciocolata kinder impreuna cu frisca lichida pana observam ca ramane doar napolitana, nu o lasam prea mult sa nu se taie. Dupa ce s-a topit ciocolata o blendam cu un mixer vertical sau la blender cum am facut eu, vom obtine o pasta groasa. Mixam smanatana pentru frisca pana devine ferma apoi o amestecam cu pasta de ciocolata.
Crema rezultata o trecem prin sita pentru o scapa de bucatelele de napolitana ramasa si dam ciocolata (care este fina) la frigider pentru 1 ora. Dupa ce crema s-a intarit o mixam pentru aproximativ 1 minut, (sa nu exageram), pana devine pufoasa. Punem ganach-ul intr-un pos si ornam cupcakes-urile, apoi le decoram cu bombonele colorate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|