Ingrediente
- 1 pachet de foitaj 800 gr congelat
- 700 gr mere taiate cubulete
- 3-4 linguri de zahar
- 50 ml apa
- 1/2 pachet de budinca de lamaie
- un ou batut pentru uns
- un praf de scortisoara
- zahar vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Luam foaia de foitaj si o asezam pe hartia de copt, o desfacem si taiem marginile fasii late de 1cm, lasand parte de mijloc netaiata. Asezam merele in mijlocul aluatului si trecem fasiile de aluat alternativ. Transferam placinta cu tot cu hartia de copt in tava si o ungem cu ou batut.
Procedam asa si cu cealalta foaie.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa la racorit si se presara cu zahar vanilat.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foitaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|