Ingrediente
- 800 g faina alba
- 500 g unt moale (eu am combinat unt cu osanza de porc)
- 200 g zahar pudra
- 2 oua
- vanilie
- coaja de la o lamaie (eu am folosit doar esenta)
- un praf de sare
Pentru decor:
- ciocolata pentru gatit ( ciocolata menaj )
- praf de nuca de cocos
- ornamente din zahar, de la Dr. Oetker
Mod de preparare
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand progresiv viteza mixerului .
Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.
Cu aluatul obtinut umplem spritul pentru fursecuri si spritam diverse forme pe care le vom coace in cuptor, pe hartie de copt, cca 15 minute la 175 grade.
Topim ciocolata menaj la microunde sau pe flacara. La nevoie adaugam o lingura de frisca lichida.
Inmuiem fursecurile pe jumatate in ciocolata topita, le asezam pe un gratar si presaram imediat nuca de cocos sau alte ornamente decor.
Lasam pe gratar pana se usuca glazura de ciocolata.
Pastram fursecurile in cutii inchise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate, fragede si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|