Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911 in Prajituri
2 Mai 2020 | 4719 vizualizari
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Am gasit aceasta reteta pe net, am studiat-o si am zis sa o incerc pentru ca aratau tare bine aceste gogosele. Doar ca eu am umblat putin la ingrediente si am adaptat-o gusturilor noastre si ingredientelor de care dispuneam. Au iesit o minunatie!  "Aluaturi de casa" 

Ingrediente

  • 570-600 g faina
  • 1/4 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 lg smantana
  • 240 ml lapte
  • 80 g unt
  • 350 g crema de branza
  • 80 g zahar
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • gem de piersici cu pepene galben
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca.

In bolul mixerului se pune faina si sarea. Se dauga maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si se amesteca pana ce acesta din urma se topeste. Se pun si galbenusurile si se bate bine. Se porneste mixerul la viteza 1 si se toarna putin cate putin din lapte pana se termina. Se adauga apoi si smantana si se mareste viteza de mixare. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se adauga cate putin, untul la temperatura camerei, pana se incorporeaza bine in aluat. Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, intr-un bol uns cu ulei.

Intre timp se prepara umplutura. Se pune intr-un bol branza si zaharul si se amesteca bine. La final se adauga esenta de portocale si se amesteca. Se lasa deoparte.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se rupe din aluat bucati care se modeleaza intre palme, dandu-le o forma rotunda. Se asaza in tava la distanta intre ele. Cu ajutorul unui pahar se formeaza adancituri, apasand cu fundul paharului in mijlocul gogosilor. Se umplu aceste adancituri cu crema de branza iar in mijlocul lor se pune cate o lgt din gem.

Se lasa sa mai dospeasca inca 20 de minute apoi se ung pe margini cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2020, 23:05
la 02.05.2020, 23:18
Bune
la 02.05.2020, 23:32
la 02.05.2020, 23:33
Gând, la gând, cu bucurie...!
la 03.05.2020, 03:20
Ce fain arata si ce combinatie buna, banza cu gem, yummm!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking