Desert inghetata de frisca pe bat

Postat de Meea in Dulciuri
6 Iul 2017 | 2512 vizualizari
Desert inghetata de frisca pe bat

 Care este legătura între vreme și înghețată? NICIUNA! Pot să fie și -20 grade că dacă avem poftă pe înghețată, mâncăm vreo 2-3 și gata haha:)). Știți cum se spune: ”Vreme bună, vreme rea, înghețata-i viața mea!”.           Oh da, musai să vă spun prin ce peripeții am trecut când am făcut înghețata. Am ajuns sa o fac de 3 ori până să reușesc să o pot prezenta aici. De ce? Prima dată când am făcut înghețata, am făcut doar vreo 2-3 să vedem cum iese. WOW, bună rău! Următoarea dată am zis că voi fotografia fiecare pas ca să pot prezenta rețeta. Totul bine și frumos, până când, PRINTR-O MINUNE, am dat dispărute pozele. Habar n-am cum, nici măcar acum! Am ”norocul” de a pierde/șterge inconștient pozele încă de când mă știu. Ciudat, nu? Da, știu! Nu-i nimic, a3-a oară e cu noroc haha:)). Am făcut din nou rețeta, de data aceasta cu mai multă rabdare, ca la carte. O pun la congelator, mă pregătesc a doua zi pentru ”sesiunea de final” în care fotografiez rezultatul și, din 6 bucăți mai am 4 (țin să menționez ca cele 2 bucăti au dispărut în intervalul orar 23:00-8:30 haha, dubios!). Nu a fost totuși o maare pagubă, dar musai să investighez aceste disparții misterioase de fiecare dată când gătesc ceva!
*Urmăresc un serial polițist și văd că și-a cam pus amprenta pe mine haha:)).

Ingrediente

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă
  • esență vanilie
  • fulgi de cocos

  • Decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
  • alune de pădure decojite, prăjite și nesărate

Mod de preparare

          Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul.

          Turnăm amestecul într-un vas din plastic, special pentru înghețata pe băț. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și înfigem bețișoarele în mijloc. Lăsăm înghețata la congelator peste noapte.
*MUSAI! Altfel înghețata se va topi când o veți glazura.

          Următoarea zi, punem înghețata într-un vas cu apă fierbinte. Lăsăm înghețata acolo pentru 10 secunde ca să o putem scoate ușor. Topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata să se răcească puțin (nu de tot, pentru că se va întări).

          Turnăm ciocolata într-un pahar sau vas îngust și adânc pentru că e mai ușor să scufundăm înghețata. Glazurăm înghețata pe băț cu ciocolată și presărăm alune mărunțite. Lăsăm apoi înghețata la congelator 3-4 ore.

         Înțelegeți de ce am spus ca necesită multă rabdare? Merită, oricum!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de frisca pe bat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert fursecuri cu ciocolata

Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.  Se mixează untul de la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video

Postat de Papalapap

Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video

Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1) și apoi untul rece tăiat cubulețe (2) . Amestecă totul cu mâna, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2017, 15:11
Ce comică ești! Dacă treceam eu pe lângă congelatorul tău era posibil să nu mai ai cu ce să închei sesiunea! Bună înghețată ai făcut!
la 06.07.2017, 15:22
la 06.07.2017, 16:09
Kytz bine atunci ca nu ai trecut haha 😂
la 06.07.2017, 18:50
Buna pe caldura asta!
la 06.07.2017, 19:15
Iau si de la tine o inghetata!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking