Preparare coji pentru minitarte.
Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.
Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm făină în aluat, până când acesta nu se va mai lipi de mâini frământându-l.
Acoperim aluatul și îl dăm la frigider cel puțin 30 de minute, apoi îl împârțim în biluțe mici, pe care le așezăm pe rând, în formele de minitarte, ale formei de copt, încinsă în prealabil.
La primele minitarte, ungem formele cu puțin ulei, pe urmă nu va mai fi cazul, pentru că aluatul nu se va mai lipi de formă, pe măsură ce aceasta se încinge din ce în ce mai mult.
Biluțele nu trebuie să umple mai mult de 2/3 din formă, ca să nu dea pe dinafară când sunt presate.
Ne vom da seama pe parcurs, cam cât aluat încape în formele de minitarte.
Coacem minitartele, punând forma pe flacără la intensitate medie spre mare și întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când acestea se rumenesc atât la exterior, cât și la interior.
Mie mi-au ieșit 70 de minitarte, din care am umplut doar 30 cu crema de lapte condensat și ciocolată, restul le voi păstra în pungă de hârtie, în cămară și le voi umple altădată cu o altfel de cremă.
Preparare cremă de lapte condensat și ciocolată
Rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-un vas cu pereți dubli.
Peste ciocolată, adăugăm laptele condensat și punem vasul pe foc, amestecând continuu în el, până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.
Înainte de a ridica vasul de pe foc, adăugăm și esența de mentă.
Cu ajutorul unui posh, umplem aceste minitarte cu crema de lapte condensat și ciocolată, cât încă este caldă și le decorăm cu fulgi de migdale.
Le dăm la rece până în momentul servirii.
Eu le pun în cutii de plastic, cu capac și le păstrez la figider.
Să vă fie de folos!