Ingrediente
- 50 grame de zahăr tos fin
- 25 grame de amidon alimentar
- 200-250 ml de lapte
- zeama de la 1 limetă
- coaja răzuită de la 1 limetă
- 1 plic de vanilie
- 150 ml de frișcă naturală
- Pentru decor:
- feliuțe de limetă
- coajă răzuită de limetă
Mod de preparare
Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente.
Într-o crăticioară se amestecă ingredientele solide: zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia. Se adaugă laptele, se omogenizează și apoi se dă crăticioara la foc mic, sau la bain-marie. Se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și nici să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul s-a îngroșat bine, se ia crăticioara de pe foc, dar tot se mai amestecă în ea, din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.
Când compoziția s-a mai răcorit, se adaugă zeama de limetă și apoi coaja răzuită. Se omogenizează și se mai lasă puțin, până ce se răcește total. Atunci se adaugă frișca scoasă din frigider, se omogenizează și se toarnă în cupe.
Se decorează cu feliuțe și coajă răzuită de limetă. Se lasă desertul câteva ore la rece, după care poate fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de limete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|