Ingrediente
- 500 g ricotta
- 4 oua
- 150 g zahar
- 100 g arahide nesarate
- 100 g migdale
- 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)
- 1 lg faina
- 1 lgt scortisoara
- 1 lgt ghimbir pudra
- 1/2 lgt sare
- 2 lg zahar pudra
Mod de preparare
Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.
Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.
Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.
Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|