Desert orez cu lapte, cremos si aromat

Postat de mirela0911 in Dulciuri
8 Aug 2018 | 9535 vizualizari
Desert orez cu lapte, cremos si aromat

Vreo cateva zile s-au tinut copiii de mine sa le fac orez cu lapte. Intr-o seara mi-au spus ca de nu le fac pe dimineata sa manance la micul dejun, ei nu mananca nimic! :d ce era sa fac? Le-am facut, dar am mancat si eu ca era prea bun! :p

Ingrediente

  • 250 g orez cu bobul lung
  • 500 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 600 ml lapte
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 20 g zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
Pentru servit dupa pofta inimii:
  • Dulceata de cirese amare
  • Stafide si cacao
  • Nesquik si zmeura

Mod de preparare

Se curata eventual orezul si se spala in mai multe ape.

Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a scazut apa de pe orez, se toarna laptele fierbinte si se amesteca. Se lasa la foc mic spre mediu si se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape gata, se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi la final se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele spalate. Se amesteca bine, se lasa 1 minut dupa care se ia de pe foc si se acopera oala pentru 5 minute.

Se pune in boluri, se orneaza si se serveste in functie de preferintele fiecaruia. 

Dupa ce s-a degustat din fiecare, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bun a fost cu dulceata de cirese amare. :x

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte, cremos si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

Postat de AlexTeacher

Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

Incepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare; Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o...

Citeste continuarea

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2018, 11:35
Prima sosită, prima servită
la 08.08.2018, 11:37
Foarte bun!
la 08.08.2018, 11:41
yumi delicios
la 08.08.2018, 11:59
Ce bunatateeee!
la 08.08.2018, 12:00
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking