Desert pandispan portughez Pao de Lo

Postat de ctlina in Dulciuri
10 Iun 2017 | 3527 vizualizari

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze. Prajitura pão de ló (denumire certificata din 1990) este făcută din ouă, zahăr și făină.  În Italia, acest desert este numit Pan di Spagna. În țările anglo-saxone există, de asemenea, o rețetă asemanatoare: Prajitura burete- Sponge cake. Primii portughezi care au ajuns în Japonia, în secolul al XVI-lea au adus reteta cu ei . Reteta a evoluat de-a lungul secolelor pentru a deveni unul dintre cele mai tipice dulciuri din Japonia: Kasut. Știm că originile sale sunt cu siguranță în zona orașului portughez Ovar și ca este cu siguranță o reteta monahală.  Prima reteta numita Pão de ló apare în cartea de bucate a Infanta D. Maria (1538-1577).  Pão de Ló este consumat pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Era deasemenea servit prizonierilor condamnati la moarte ca o binecuvintare inainte de executare. Este o prăjitura moale realizata cu foarte puține ingrediente: ouă, zahăr și făină - seamana cu pandispanul nostru :) Proporția acestor ingrediente, modul si timpul de amestecare precum și forma aleasa va crea diversitate si vor iesi prajituri diferite. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pao-de-lo-pandispan-portughez.html

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 10.06.2017, 17:06
super!
la 10.06.2017, 17:48
la 10.06.2017, 18:12
ce frumos e!
la 10.06.2017, 19:59
la 10.06.2017, 20:46
Eu iau o feliuta ca-mi place!
la 10.06.2017, 21:36
Ce bun ar fi!
la 10.06.2017, 22:43
"Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim..." Ce este "faina tamisata"? (google nu stie... si nici DEX-ul...)
la 11.06.2017, 01:33
foarte bun!!
la 11.06.2017, 07:36
navidad : cernem faina prin sita , am pus termenul francez
la 11.06.2017, 08:01
Bun!
la 11.06.2017, 15:30
Foarte bun!
la 13.06.2017, 11:36
Ce preparat si ce prezentare superba!
la 13.06.2017, 15:09

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking