Ingrediente
- 500 g brânză dulce de vaci
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 500 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- smântână
- zahăr pudră
- dulceață de prune sau căpșuni
Mod de preparare
Mixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când obținem un amestec omogen. Punem praful de copt stins în puțin oțet (într-un păhărel punem 1 lingură de oțet și adăugăm apoi praful de copt și-l lăsăm să facă spume) și cam 300g de făina. În acest moment am pus accesoriul de la mixer care este pentru amestecat aluatul.Mixăm la viteză mică, adăugând restul de făină, până când obținem un aluat elastic, ușor de modelat, dar nu foarte uscat. Mai adăugăm făina dacă este nevoie, dar nu foarte multă, doar cât să nu fie aluatul lipicios. În caz că nu folosești mixerul pentru amestecatul aluatului, după ce ai pus 300g de făină, toarnă amestecul pe masa înfăinată și frământă-l până obții aluatul descris mai sus, punând și restul de făină.
Formăm papanașii (o gogoașă cu găură în mijloc și o bilută pentru a fi pusă deasupra) și apoi îi punem la prăjit într-un litru de ulei încins.Întoarcem papanașii și pe cealaltă parte și mare atenție, se prăjesc foarte repede!
Separat, amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Nu am scris gramaje, depinde de cât vrei tu să pregătești. Servim papanașii cu amestecul de smântână și dulceață!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|