Desert pasta de zahar pentru decorat
Postat de CulinaryRainbow in Dulciuri 27 Mar 2015 | 45602 vizualizari
Sunt multe rețete postate pe internet, dar din păcate nu toate sursele sunt sigure. În urmă cu ceva timp am încercat vreo două rețete, însă rezultatul a fost dezastruos. Pasta mea de zahăr nu avea elasticitate și se sfărâma deși urmasem instrucțiunile ad litteram. Desigur, am fost dezamăgită și mi-am zis că nu mai vreau să încerc niciuna. Dar n-am zis bine. Văzând minunatele torturi ale Simonei ( Cofetar de ocazie ) și interacționând cu ea în această lume minunată a ”bucătărelii”, am prins curaj, și inspirându-mă din rețeta ei, am obținut o pastă de zahăr excepțională. A fost un succes total! :)
Inapoi la reteta
|
Comentarii (14)
la 27.03.2015, 21:19
Imi place👍👍
la 27.03.2015, 22:46
interesant..
la 28.03.2015, 08:16
Interesant!
la 28.03.2015, 20:00
Trebuie incercata reteta asta!
la 28.03.2015, 20:04
Carmen, eu nu zic decât că altă rețetă nu mai încerc. Am găsit-o pe asta și e perfectă.
la 03.03.2019, 10:58
Buna! Numele meu este Elena si vreau sa adaug o informatie: bezelele gumate mentionate mai sus se gasesc in orice supermaket, eu le cumpar de Lidl, dar,vreau sa va las o reteta de ceva asemanator , simplu, care se numeste Royal Icing sau glacé:
330 gr.zahar pudra,2 albusuri,2 lingurite se zeama de lamaie,colorant in gel daca doriti.
Se bat albusurile cu lamaia dar nu sa ajunga tare, se adauga zaharul cate putin si se bat in continuare. Iese o glazura mai tare si daca doriti o parte colorata, puneti un pic intr_un bol si gel colorat iar pentru o textura mai fluida se adauga o lingurita de apa, se amesteca, alta si tot asa pana obtineti ce doriti. Eu folosesc aceasta reteta pentru biscuitii de Craciun.
Sa aveti o zi buna!
COMENTEAZA