Desert placinta cu banane si crema de migdale

Postat de ctlina in Prajituri
18 Mar 2018 | 2552 vizualizari

In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia  Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei. Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei. Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante. Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce. Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 18.03.2018, 18:20
buna
la 18.03.2018, 18:21
la 18.03.2018, 18:35
Cred că e tare bună...!
la 18.03.2018, 18:52
Mie imi plac foarte mult istorioarele care preced retetele tale, mereu aflu cu cate ceva nou....
la 18.03.2018, 18:53
multumesc Cleme merci la toti
la 18.03.2018, 19:33
Excelenta!
la 18.03.2018, 19:41
Pai numai minunata poate fi
la 18.03.2018, 20:22
Suna tare bine si nu poate fi decat foarte buna!
la 18.03.2018, 23:41
Buna!
la 19.03.2018, 09:55
Un desert pe gustul meu!
la 19.03.2018, 14:37
yammy
la 21.03.2018, 11:58

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking