Desert placinta cu banane si crema de migdale
Postat de ctlina in Prajituri 18 Mar 2018 | 2552 vizualizari
In Franta, in luna ianuarie, cu ocazia Epifaniei, se serveste un fel de placinta numita "la galette des rois", care pe vremuri era impartita in tot atatea felii cati comeseni erau, plus una. Felia suplimentara, denumita "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferita primului sarac care aparea in fata familiei.
Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
Este servita aproape toata luna ianuarie si o puteti gasi in diverse variante.
Iata o varianta creolă cu banana, rom, nuca de cocos si turta dulce.
Am facut 2 placinte una rotunda si una dreptunghiulara.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/placinta-cu-banane-si-crema-de-amande.html
Inapoi la reteta
|