Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Postat de ctlina in Dulciuri 6 Ian 2019 | 2204 vizualizari
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
Un obicei actual consta in ascunderea unei figurine, reprezentand un rege mag, in interiorul placintei, iar cel dintre meseni care va descoperi figurina in portia sa va fi regele zilei.
Iata varianta facuta anul acesta.
Am folosit pudra de praline cumparata. O puteti face de casa daca doriti, iata reteta.
Praline: 100 g de zahar si 100 g migdale+alune
Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest ).
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-ciocolata-galette-des-rois.html
Inapoi la reteta
|