Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
24 Feb 2018 | 6886 vizualizari
Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)

Ingrediente

  • 1, 5 kg mere
  • 2 lg zahar
  • Scortisoara

Aluat :

  • 1 cana apa
  • 10 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • Un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cca 600 g)

Zahar pudra

Mod de preparare

Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au zeama. La sfarsit adaugam scortisoara după gust, amestecam si le lasam sa se raceasca. 

Dam drumul la cuptor. 

Aluat : Intr-un bol punem apa, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Mixam pana se topeste zaharul. Adaugam un praf de sare, praful de copt si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios. 

Impartim aluat în 2 buc. 

Intindem 2 foi. 

Punem prima foaie în tava, tapetata cu hartie de copt, adăugăm merele si a doua foaie. Cu ajutorul unei furculite, intepam foaia de deasupra.

Coacem placinta la foc mediu cca 40 min.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat fraged ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu caise si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu caise si ciocolata

Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Postat de farfuriavesela

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2018, 18:33
O bunătate!
la 24.02.2018, 19:11
la 24.02.2018, 19:37
la 24.02.2018, 19:44
la 24.02.2018, 19:52

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking